Hyvää juhannusta teille kaikille! Harmi, ettei tänä juhannuksena voi nauttia lämmöstä ja auringosta, vaan sen sijaan sateesta ja kylmästä, mutta tämä taitaa olla meille jo hyvin tavanomainen juhannussää, johon olemme tottuneet, eikö vain? 😉 Vaikka kelit eivät ole aivan kohdillaan, voi  juhannuksesta silti nauttia yhtä lailla. Moni saattaa viettää aikaa mökillä ja osa festareilla. Missä sinä vietät juhannusta?

Alla oleva mansikka-kurkkusalaatti on kokeilemisen arvoinen ja se sopii niin arkeen kuin juhlaan. Mansikka-kurkkusalaatti on vaan niin nam ja suosittelen sitä lämpimästi kokeilemaan! Ps. Valmistus vie vain hetken.

Salaatissa mansikka tuo todella hyvää makeutta annokseen ja sopii loistavasti yhteen pähkinöiden ja fetan kanssa. Sitruuna-öljykastike on myös piste iin päälle yhdessä tuoreen mintun rinnalla. Alunperin tarkoituksenani oli käyttää cashewpähkinöiden sijaan saksanpähkinöitä, mutta ne olivat kaupasta loppu, joten voin oikeastaan sanoa, että cashewpähkinät sopivat paremmin tähän raikkaaseen kurkku-mansikkasalaattiin.

 

Mansikka-kurkkusalaatti – 4 annosta

Ainekset:

 • 2 kurkkua
 • 500g tuoreita mansikoita
 • 1 rkl minttua
 • 1 sitruuna
 • 2 rkl oliiviöljyä
 • 1 dl cashewpähkinöitä
 • 100g fetajuustoa

Valmistusohje:

 1. Paloittele molemmat kurkut pienemmiksi paloiksi. Poista mansikoista kannat ja pilko jokainen mansikka neljään osaan (jos mansikat ovat suuria, pilko palat vielä kertaalleen pienemmiksi).
 2. Silppua mintun lehdet pieneksi silpuksi veitsen tai saksien avulla.
 3. Sekoita pilkotut kurkunpalat, mansikat ja minttu keskenään kulhossa.
 4. Pilko cashewpähkinät muutamaan osaan ja tee samoin myös fetapalalle tai käytä halutessasi fetakuutioita.
 5. Sekoita sitruunanmehu ja oliiviöljy.
 6. Sekoita kaikki ainekset keskenään salaattikulhossa. Nauti sen jälkeen omassa rauhassa tai hyvässä seurassa!

Raikas kurkku-mansikkasalaatti on gluteeniton vaihtoehto lämpimiin kesäpäiviin (tai näin kylmään juhannukseen)! 😀 Se sopii loistavasti niin arkeen, kuin myös juhlaan! Voit halutessasi jättää fetajuuston pois, jolloin annoksesta tule kokonaan kasvipohjainen, jolloin se sopii myös kasvissyöjille, kuten myös maito- tai laktoosiallergikoille.

Tutustu muihin resepteihimme tästä linkistä