Minulla olisi esittää sinulle tässä kirjoituksessa muutamia kysymyksiä ja harjoituksia, joita haluaisin sinun miettivän ja toteuttavan ihan tosissaan ja tämä ei pelkästään minun mielikseni, vaan täysin sinun oman hyvinvointisi vuoksi, jotta havahtuisit miettimään tämän hetkistä elämääsi ja olisiko siinä jotain muutettavaa, jotta voisit voida paremmin ja elää vielä enemmän täysillä!

Ihan alkuun selvitetään, millainen tämän hetkinen tilanteesi on / millainen sinä olet ja vastaako se sitä, millaista haluat elämäsi tai itsesi esimerkiksi vuoden kuluttua olevan.

 

MILLAINEN SINÄ HALUAT OLLA VUODEN KULUTTUA?

Saatat aina silloin tällöin miettiä, että haluaisit elämäsi tai itsesi olevan erilainen kuin olet nyt. Saatat haluta esimerkiksi näyttää erilaiselta, olla positiivisempi, iloisempi tai itsevarmempi. Saatat haluta arvostaa itseäsi ja kehoasi enemmän kuin nyt arvostat? Mieti hetken aikaa, millainen sinä haluaisit ihan oikeasti olla? Jos voisit olla ihan millainen tahansa, millainen silloin olisit kaikin puolin?

Lue seuraava teksti ja tee harjoitus heti perään silmät suljettuina: Kuvittele eteesi kaksi tuolia. Vasemman puoleisessa tuolissa istuu tämän hetkinen minäsi. Millaisia tunteita mieleesi ja kehoosi herää katsoessasi itseäsi tuolilla istumassa? Miltä sinä näytät? Oletko onnellisen näköinen/oloinen? Huokuuko sinusta positiivisuus ja myönteisyys? Oletko iloinen, elämää pursuava vai päinvastainen? Oletko energinen ja hyvinvoiva? Millaisia tunteita tunnet kun katsot tämän hetkistä minääsi istumassa vasemmassa tuolissa?

Entä kun siirrät katseesi oikeanpuoleiseen tuoliin ja siinä olevaan minääsi, joka on niin sanottu unelmaminäsi, joka on juuri sellainen kuin haluaisit itsesi olevan? Miten istut tuolissa? Miten kannat itseäsi? Mitä tunteita unelmaminästäsi huokuu? Millaisia tunteita unelmaminäsi tarkastelu sinussa herättää?

Varmasti näiden kahden välillä oli täysin erilaiset tunteet, olenko oikeassa? Ota talteen tuon unelmaminäsi tunteet ja paina ne tarkasti mieleesi ja kehoosi talteen. Nuo ovat juuri oikeita tunteita, joita sinun tulee tuntea päivittäin itseäsi kohtaan, jotta voit päästä kyseiseen pisteeseen.

 

 

MIKSI OIKEANLAISET TUNTEET OVAT TÄRKEITÄ?

Ensin syntyy tunne, jonka jälkeen tunne määrittelee meidän teot. Jos ja kun tunteet ovat oikeita, silloin myös teot tukevat sitä mitä haluamme, mutta jos tunteet ovat ns. huonoja, silloin toimimme toisin kuin oikeasti haluaisimme toimia.

Kirjaa yllä olevasta harjoituksesta syntyneet hyvä tunteet sanoiksi paperille ylös ja pyri tuomaan ne pintaan ihan joka päivä ja mielellään useita kertoja päivässä. Oikeat tunteet auttavat pääsemään siihen pisteeseen, johon haluat päästä, koska tunteiden avulla toimit oikein ja kohtelet itseäsi paremmin. Tunteet nimittäin ohjaavat meidän tekoja ja tekojen kautta syntyy tuloksia. Paras tilanne olisi, että heti aamulla heräämisen jälkeen käyt kirjaamasi tunteet läpi, nostat ne pintaan ja teet saman uudelleen illalla ennen nukkumaan menoa. Tämä on ihan minimi mikä sinun kannattaa tehdä jokaisena päivänä.

Tämä toimii myös toisin päin eli jos oikeat tunteet eivät nouse millään pintaan, kannattaa tehdä oikeita tekoja, koska niiden kautta saadaan herätettyä oikeita tunteita. Eli jos näit itsesi vasemman puoleisessa tuolissa istumassa kumarassa ja hieman kuin maailmalta anteeksi pyydellen olemassa oloasi, suorista selkäsi, nosta leukaasi hieman ylemmäs ja tunne, kuinka olotilasi ja tunnetilasi muuttuvat. Toimii!

Voit myös esimerkiksi päivän mittaan toistaa mielessäsi lauseita, jotka viittaavat siihen tunteeseen, jota haluat herättää. Jos haluat esimerkiksi arvostaa itseäsi ja kehoasi enemmän, voit aina vessassa käynnin yhteydessä peiliin katsoessa toistaa seuraavia lauseita ääneen tai mielessäsi: ”minä arvostan itseäni ja kehoani, nyt ja aina. Kohtelen itseäni hyvin ja ansaitsen pelkästään hyvää.” Toista lausetta niin monta kertaa, kunnes sisälläsi alkaa syntyä rauhallinen ja hyvä fiilis. Alussa saatat joutua toistamaan lausetta montakin kertaa, mutta hiljalleen tunteen herättäminen on aina helpompaa (jos edellä olevat lauseet eivät toimi kohdallasi, kehitä juuri sinulle sopivat vahvistavat lauseet ja toista niitä usein).

 

MITEN SAAVUTAT UNELMAMINÄSI?

Nyt kun sinulla on tiedossa millainen haluat olla ja mitä tunteita unelmaminäsi tuntee päivittäin, laita silmät kiinni ja mieti, miten sinun tulee toimia, jotta voit saavuttaa haluamasi? Jos esimerkiksi tavoitteenasi on itsetunnon parantaminen, mitä voisit tehdä tänään ja jokaisena tulevana päivänä, jotta vuoden kuluttua sinulla on parempi itsetunto? Mitä voisit tehdä, jotta peiliin katsoessa näkisit kaikki hyvät puolesi ja tuntisit olosi hyväksi kehossasi, olisit sinut itsesi kanssa? Voisiko se tapahtua vahvistuslauseiden avulla, joita käyt läpi joka aamu ja ilta? Tai mikä voisi olla juuri sinulle sopiva tapa?

Jos taas tavoitteenasi on ihannevartalo ja kapeampi uuma, silloin päivittäiset teot liittyvät ravintoon ja liikuntaan ja toki myös ajatuksien ja asenteen kanssa työskentelyyn. Millaisia oikeanlaisia tekoja ja valintoja voisit tehdä, jotta varmistat, että vuoden kuluttua vartalosi näyttää siltä kuin haluat sen näyttävän? Mitä voisit muuttaa päivittäisissä syömis- ja liikkumistottumuksissasi, jotta saat aikaan haluttuja tuloksia?

Tärkeää on listata kaikki mieleen tulevat oikeat teot ylös ja poimia niistä juuri itselle oikeat teot ja ottaa ne osaksi omaa elämääsi. Voit esimerkiksi tehdä listan 3-4 eri teosta, joita aiot sisällyttää jatkossa jokaiseen päivääsi. Teot saattavat tuntua pieniltä, mutta niiden avulla pääset vuodessa pitkälle ja kohti sitä mitä haluat. Voit myös listata erilaisia askelia, joita aiot tulevien päivien, viikkojen ja kuukausien aikana ottaa.

 

TÄMÄN HETKINEN ELÄMÄ VS. VUODEN KULUTTUA

Harjoitus: Mieti tämän hetkisiä tapojasi ja sitä, millaista elämäsi on nyt. Jos jatkat samaan tapaan koko seuraavan vuoden, mihin se johtaa sinut? Millaista elämäsi on vuoden kuluttua? Onko se sellaista, kuin haluat sen olevan? Saavutatko silloin unelmaminäsi tai vartalosi vai onko elämäsi samanlaista kuin nyt? Tapahtuuko elämässäsi juuri ollenkaan muutosta, jos jatkat samoin?

On tärkeää havahtua siihen, että tämän hetkiset päivittäiset teot ja valinnat eivät välttämättä toimi ja on aika tehdä muutosta, jonka avulla ihan oikeasti voi päästä vuoden kuluttua siihen pisteeseen, jossa haluaa olla. Tämän vuoksi kannattaa sisäistää se, ettet voi jatkaa samaan tapaan ja odottaa saavuttavasi muutosta elämässäsi, koska muutosta ei voi olettaa tapahtuvan jos mitään ei muuta.

Ongelma ei ole siinä, etteikö meistä jokainen tietäisi, miten toimia esimerkiksi painoa pudottaessa, vaan ongelma piilee siinä, että päivittäiset tekomme ja tapamme eivät tue haluamaamme muutosta. Ryhdy siis toimeen ja TEE OIKEITA ASIOITA sen eteen, jota haluat saavuttaa. Vain näin voit päästä haluamaasi pisteeseen!

 

UNELMASINÄ RAKENTUU TÄMÄN PÄIVÄN OIKEISTA TEOISTA!

Jotta voit olla vuoden kuluttua siinä pisteessä, jossa haluat olla, vaatii tämä oikeita tekoja ja tarkalleen ottaen oikeita tekoja TÄNÄÄN! Et voi enää siirtää aloittamista huomiseen tai ensiviikkoon, vaan sinun tulee aloittaa tänään ja varmistaa, että teet oikeita valintoja ja teet oikeasti konkreettisia tekoja sen eteen mitä haluat saavuttaa.

Harjoitus: Laita silmät kiinni ja kuvittele jonkin matkan päähän unelmaminäsi sellaisena, kuin haluat olla. Anna oikeiden tunteiden nousta pintaan ja ime ne syvälle sisääsi. Mieti nyt eteesi polku, joka johdattaa sinut unelmaminäsi luo. Millaisia valintoja sinun tulee tehdä tuon matkan aikana, jotta voit päästä unelmaminäsi luokse? Mitä sinun tulee tehdä päivittäin, jotta onnistut? Listaa mieleesi nousevat teot ylös paperille ja pyri sisällyttämään niitä ihan jokaiseen päivääsi. Nämä ovat sinun tekojasi ja askeleita kohti haluamaasi.

Tekoja ei tarvitse olla listatolkulla, vaan on tärkeintä tarttua juuri niihin muutamaan tekoon, jotka auttavat pääsemään eteenpäin.

Koitko, että tästä kirjoituksesta oli sinulle apua? Teitkö harjoitukset? Jos koit kirjoituksen hyödylliseksi, jaa se ihmeessä myös muille! <3

 

Kehosi ansaitsee parasta! Ruoki sitä terveellisellä ravinnolla ja se auttaa sinua voimaan energisesti ja olet elinvoimaisempi!