Terveellinen herkkuresepti: vadelma-suklaa -neliöt

RSS
Seuraa sähköpostitse
Facebook
Twitter
Instagram

Juhannukseen terveellinen herkkuresepti luvassa! Jos haluat herkutella ainakin ositttain juhannuksena terveellisemmin, poimi tämä resepti. Nyt siis ei ole kyse mistään epäterveellisestä herkuttelusta, vaan monesti niin suosittujen suklaaneliöiden terveellisemmästä ja proteiinipitoisemmasta versiosta. Näiden suklaaneliöiden valmistamisessa on käytetty valkoisia papuja, jotka sisältävät hyvän määrän ravintokuitua ja proteiinia sataa grammaa kohden. Monesti valkoisia papuja tulee käytettyä esimerkiksi salaateissa ja pataruoissa ja tämä olikin ensimmäinen kerta kun käytin niitä makeassa reseptissä. Olin aluksi melko epäileväinen, mutta lopputulos oli lopulta kuitenkin enemmän kuin mieluinen!

Tykästyin näihin suklaaneliöihin kovasti, koska näitä voi syö ilman huonoa omaa tuntoa, vaikka välipalalla tai tarjota kylään tuleville vieraille. Neliöt maistuivat myös lapsille, jotka usein ovat melko epäileväisiä ja nirsoja uusien reseptikokeilujeni suhteen.

 

terveellinen herkkuresepti

Terveellinen herkkuresepti: vadelma-suklaa -neliöt

3-4 annosta

Ainekset:

  • 400g valkopapuja
  • 3 rkl raakakaakaota
  • 50g kookosöljyä
  • 3 kananmunaa
  • 4 rkl hunajaa / agavesiirappia
  • 2-3 dl pakastevadelmia
  • muutama pala raakasuklaata (maun voi päättää itse)
  • ½ leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljajauhetta
  • (halutessa voi laittaa 2rkl kylmää kahvia)

Ohje: Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Huuhtele valkoiset pavut hyvin. Soseuta pavut tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi (itse murskasin valkoiset pavut tehosekoittimessa soseeksi yhdessä kananmunien kanssa. Näin pavut sai helposti soseutettua) Kaada seos kulhoon ja sekoita loput ainekset (paitsi vadelma ja raakasuklaa) haarukan avulla seoksen joukkoon. Levitä leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Pilko raakasuklaa pienemmiksi paloiksi ja sekoita vadelmien kanssa seoksen joukkoon. Paista uunissa noin 30-35 minuuttia. Anna jäähtyä jonkin aikaa ennen kuin leikkaat neliöt paloiksi.

Voit ripotella neliöiden päälle vadelmia, raastettua raakasuklaata ja tilkan hunajaa tai agavesiirappia.

Nämä vadelma-suklaaneliöt sopivat niin herkutteluun, kuin myös välipalana nautittavaksi. Neliöt ovat todella proteiinipitoisia, eivätkä ne sisällä jauhoja, gluteenia tai maitoa.

terveellinen herkkuresepti

 

Lisää terveellisiä reseptejä juhannukseen löydät Reseptipankistamme TÄSTÄ. Miltä kuullostaisi terveellisempi mustikkapiirakka tai suuren suosion saavuttanut raaka-snickersit? Löydät ne reseptipankistamme!

 

 

By |2018-06-21T10:43:22+00:00kesäkuu 21st, 2018|Reseptit|0 Kommenttia

Jätä kommentti