Olen viime päivien aikana ollut ihan fiiliksissä siitä, kuinka paljon teitä lukijoita on blogissamme käynyt ja kuinka päivittäiset lukijamäärät kasvavat tasaisesti kovaa vauhtia koko ajan. Tunne on todella hieno ja kiitollinen. Toivottavasti mahdollisimman moni lukija onkin saanut edes hitusen motivaatiota meidän kirjoituksista, vinkeistä ja resepteistä. Niitä on luvassa tulevaisuudessa vielä valtava määrä, joten kannattaa jatkossakin käydä tasaisin väliajoin kurkkaamassa, mitä blogista löytyy. 🙂

Elina kirjoitti eilen ihan älyttömän motivoivan ja innostavan kirjoituksen omasta muutostarinastaan. Siinä kävi taas selkeästi ilmi, miten muutos on mahdollinen, jos sellaisen omassa elämässä haluaa saada aikaan. Muutos vaatii vain sinnikkyyttä, päättäväisyyttä ja rohkeutta jatkaa matkaa nenä pystyssä eteenpäin epäonnistumistenkin jälkeen. Omasta mielestäni Elinan kirjoituksesta säteili se aitous, jota Elina 110% on ja jonka vuoksi hän onkin ihminen, jonka lähellä on äärettömän helppo olla. Tiedättekö tämän tunteen? Jos et ole vielä ehtinyt lukea kirjoitusta, suosittelen käymään lukemassa. 

Kirjoituksesta haluankin nostaa ylös vielä sen, että vaikka meillä lähtötilanteessa olisi niin sanotusti jaettu huonot kortit, ei se tarkoita, että meidän pitäisi pelata niillä samoilla loppuun asti. Sun ei tarvitse tyytyä ok elämään, joka menettelee tai huonommassa tilanteessa elämään, joka ei menettele, mutta tyydyt siihen silti. Jos susta tuntuu, että haluaisit kohentaa hyvinvointiasi, karistaa muutamia kiloja, syödä terveellisemmin tai liikkua, lopeta miettimästä niitä kaikkia esteitä, joita tielläsi saattaa olla tai vältä keskittymästä siihen ajatustyyliin, ettei susta ole muutokseen tai että susta ei olen mihinkään. Keskity sen sijaan kaikkeen siihen, mihin voit vaikuttaa. Kovia sanoja ehkä, mutta silti niin totta. 

Jos pelko tai häpeä estää etenemästä, kannattaa siinä tilanteessa miettiä itseäsi istumassa kiikkustuolissa 30 vuoden kuluttua. Kaduttaisiko sua enemmän se, että yritit toteuttaa haluamasi, vai, että jätit sen tekemättä, etkä edes yrittänyt? Oma mentaliteettini on, että kaikki mitä elämässä haluaa vähänkään saavuttaa, ne kannattaa toteuttaa tai edes yrittää, koska mieluummin kokeilee, tekee ja tämän kautta huomaa, että tämä niin oli tai ei ollut mun juttu, kuin se, että jättää tekemättä ja jossittelee koko loppuelämänsä.

 

Pisteestä A pisteeseen B

Monesti keskitytään kahteen asiaan; lähtötilanteeseen, eli siihen, missä ei haluta olla ja sitten siihen toiseen pisteeseen eli maaliin, jossa halutaan olla. Tässä ovat pisteet A ja B. Kaikki haluaa siirtyä pisteestä A pisteeseen B, mutta ongelma löytyy aina näiden pisteiden välistä. Ei tiedetä, miten lähtöpisteestä voisi päästä maaliin eli ei tiedetä miten saavuttaa haluttu muutos.

Osasta voi myös tuntua, että näiden pisteiden välissä on todella syvä kuilu, jota ei vaan millään pysty ylittämään, riippusilta on katki. Sen sijaan, että käy aina silloin tällöin kurkkimassa kuilun reunalla tilannetta ja toteamassa aina uudestaan, että ei, ei onnistu tälläkään kertaa, kannattaa sen sijaan lähteä hiljalleen korjaamaan siltaa tai keksiä jokin muu keino, jolla päästä kuilun yli maaliin. Saatat keinoja pohtimalla nimittäin huomata, että rikkinäinen riippusilta ei ole ainut keino päästä toiselle puolelle, vaan niitä on lukuisia muita. 

Haluamme meidän kirjoituksilla ja vinkeillä auttaa ehkä just sua siellä toisella puolella ruutua pääsemään maaliin ja viitoittaa sulle se tie, joka on pisteiden A ja B välissä. Toki jokaisen oma tie on kirjaimellisesti omanlaisensa ja ne keinot, jotka meillä on toiminut, voi olla, ettei ne toimi sulla ollenkaan, mutta aina kannattaa silti yrittää. Mitä menetettävää sulla on?

 

 

Tässä loppuun vielä nopea ja helppo lounas-/päivällisresepti, jonka valmistamiseen kuluu todella vähän aikaa. Itse kutsun tätä papupadaksi, joten julkaistakoon se nyt sillä nimellä täällä blogissakin.

 

Ps. tiesitkö, että pavut ovat todella hyvä kasviproteiinienlähde. Ne sisältävät runsaasti myös kuitua ja hitaasti imeytyviä hiilihydraatteja, jotka auttavat tasaamaan verensokeria ja pitävät näläntunteen kauemmin poissa.

 

Tulinen papupata

4 annosta

Ainekset:

  • 1 prk GoGreen luomu kidneypapuja
  • 1 prk ruskeita papuja
  • 1 prk chili tomaattimurksaa
  • 400g 10% naudanjauhelihaa
  • 1 sipuli
  • mausteita oman maun mukaan (chili, cayennepippuri, himalajan suola jne.)
  • 200g tummaa riisiä

 

Ohje: Laita riisit keittymään. Paista jauheliha kypsäksi. Kaada tomaattimurska ja pavut kattilaan ja laita levylle lämpenemään. Pilko sipuli paloiksi ja laita jauhelihan kanssa kattilaan muiden ainesten joukkoon. Sekoita ainekset keskenään ja lisää haluamasi mausteet. Anna olla keskilämmöllä jonkun aikaa silloin tällöin sekoitellen. Voit sekoittaa halutessasi kypsät riisit seoksen joukkoon.

Tee papupadan kanssa tarjottavaksi runsas salaatti haluamistasi aineksista. Omasta mielestäni värikäs salaatti, jossa on paljon kaikkea, on silmälle iloksi ja vatsalle hyväksi.

 

merita new beginning