Voi apua, tein tänään päivällä tätä suklaavanukasta ja voin sanoa, että vaikka aamulla teki mieli makeaa, ei tee enää sitten yhtään mieli, vaikka söin tästä suklaavanukkaasta vain puolikkaan annoksen.

Tämän raakasuklaavanukkaan jälkeen, ei tarvitse enää miettiä söisikö maitosuklaata tai muutakaan makeaa herkkua, koska makeanhimo on poissa! 

 

Raakasuklaavanukas 

(tästä tulee suht pieni annos, mutta siitä riittää hyvin kahdelle herkkukerralle, koska vanukas on tosiaan sen verran makeaa tavaraa)

Ainekset: 

  • 1 banaani (mielellään pari tuntia pakkasessa ollut kuorittu ja pilkottu banaani)
  • 20g vaniljaheraproteiinijauhetta
  • 1 tl luomuhunalaa
  • 2 tl luomu maapähkinävoita (itse käytän urtekramia)
  • 1,5 tl raakakaakaojauhetta
  • 0,5 dl kookosmaitoa

 

Ohje: Sekoita kaikki ainekset keskenään tehosekoittimessa, kaada pieneen kulhoon ja laita 30-60 minuutiksi pakkaseen. Laita sen jälkeen vanukkaan päälle banaaninviipaleita, siemeniä, marjoja tai pähkinöitä oman maun mukaan.

Ps. Jos sinulla on mehujäämuotteja, tästä vanukkaasta voi tehdä myös jäätelötikkuja, kun antaa olla koko yön pakkasessa.

 

Raakasuklaavanukas

 

Tiesitkö raakakaakaosta tämän?

– Raakakaakao sisältää yli 1200 aktiivista ainesosaa ja kaakaon painosta 10 prosenttia on antioksidantteja. Suomen metsien omaa herkkua mmustikkaa pidetään antioksidanttipommina, mutta mustikka sisältää vain kymmeneksen kaakaon antioksidanttimäärästä.

– Raakakaakao sisältää kaikista maailman ruoka-aineista suurimpia pitoisuuksia magnesiumia sekä korkeita pitoisuuksia rautaa, kromia, sinkkiä, rikkiä ja kuparia.

– Kaakao on hyvä kuitujen lähde ja kuumentamattomassa muodossa se sisältää myös paljon E- ja C-vitamiineja sekä suuren määrän aivojemme mielihyvää tuottaviin välittäjäaineisiin vaikuttavia ainesosia ja niiden rakennusaineita.

– Raa’assa kaakaossa olevat polyfenolit auttavat ehkäisemään LDL-kolesterolin hapettumista, joka antaa keholle suojaa sydäntauteja vastaan. Polyfeniolit myös tihentävät verta, joka ehkäisee sydänkohtauksia.

– Raa’assa kaakaossa olevat polyfenolit auttavat ehkäisemään LDL-kolesterolin hapettumista, joka antaa keholle suojaa sydäntauteja vastaan. Polyfeniolit myös tihentävät verta, joka ehkäisee sydänkohtauksia.

– Raakakaakao on ravinnerikkain magnesiumin lähde; 50 grammassa kaakaota on paljon enemmän magnesiumia kuin lisäravinteena olevissa magnesiumtableteissa. Magnesium vaikuttaa vahvasti myös aivojen toimintaan.

– Raakakaakao sisältää fenyylietyyliamiinia, jota vapautuu aivoissa kuin ihminen ihastuu.

– Raakakaakao sisältää teobromiinia, joka vaikuttaa kehossa piristävästi pitkäkestoisesti. Koirilla ei ole entsyymiä, joka voisi käsitellä teobromiinia, siksi koirille suklaan syöttäminen voi aiheuttaa vakavia seurauksia.

– Raakakaakaossa on anandamidia, joka vaikuttaa ihmisellä hyvää oloa, parantaa muistia, poistaa masentuneisuutta sekä stimuloi motivaatiota luovaa osaa aivoissa. Anandamidi on aine, joka tuottaa urheilijalla hyvän olon urheilusuorituksen jälkeen.

– Raakakaakaossa on serotoniinia, joka on aivojen välittäjäaine, joka auttaa estämään masennustiloja. Raaka kaakao sisältää myös aminohappo tryptofaania ja kaikkia B-vitamiineja, joita elimistö tarvitsee välittäjäaineiden valmistukseen.

Lähde