Kokeile tätä rasvanpolttopäivää!

Kiinnostaako rasvanpoltto ja kokonaisvaltainen parempi fiilis? Miten olisi energisemmät päivät ja vähemmän kiristävät vaatteet? Jes ja jihuu! nyt nämä edellämainitut ovat mahdollisia sinulle, nimittäin jaamme tässä kirjoituksessa ohjeet, joiden avulla voit kääntää kehosi moodiin, jossa se muuttuu rasvankerääjästä rasvanpolttajaksi! Eikö kuulostakin hyvältä?

Alta löydät vinkit, tehokkaan ja simppelin treeniohjeen ja ruokavalion rasvanpolttoon! Noudata annettuja ohjeita ainakin yhden päivän ajan ja huomaa, kuinka olotilasi kohenee ja voit paremmin jo pelkästään yhdessä päivässä! Rasvanpolttopäivän iltana ennen nukkumaanmenoa olosi voikin olla kuin voittajalla ja saat onnistuneesta päivästä motivaatiota myös seuraavaan päivään! Sinä pystyit viemään kunnialla loppuun yhden päivän, jotten mikset pystyisi siihen myös uudestaan?

Joten kokeile rohkeasti rasvanpolttopäivää! Takaamme, ettet kadu! Yhden päivän kokeilu ei vaadi suuria, mutta se voi vastavuoroisesti antaa sinulle paljon ja käynnistää hyvinvoinnin kierteen, jonka ansiosta voit kohentaa hyvinvointiasi ja polttaa rasvaa tulevien viikkojen ja kuukausien aikana.

Psst. Alla olevat ohjeet ovat osa 12.2.2018 starttaavaa Fat Burn + Detox -valmennustamme, josta voit käydä lukemassa lisätietoa yllä olevasta linkistä. 🙂

 

LÄHDETÄÄNPÄ LIIKKEELLE! YKKÖSASIA, JONKA HALUAMME SINUN MUISTAVAN ON SEURAVAA: PANOSTA KOKO PÄIVÄÄN!

OIKEANLAINEN AAMUNALOITUS

Sillä, miten aloitat päiväsi, on suuri merkitys siihen, miten koko loppupäiväsi tulee jatkumaan. Jos aamu on pelkkää kiirettä, stressiä ja hosumista, alkaa päiväsi jo valmiiksi ylikierroksilla, jolloin stressihormonit nousevat kattoon ja kehosi pitää tiukasti kiinni rasvavarastoistaan. Jos vielä ylikierrosten lisäksi skippaat aamiaisen, pysyy aineenvaihduntasi uinahtaneena yön paaston jälkeen vielä pitkälle päivää ja tämän lisäksi sorrut päivän aikana huomattavasti helpommin syömään mitä sattuu, jolloin energiansaantisi voi helposti ylittyä, joka taas tarkoittaa ylimääräisen rasvan kertymistä. 

 

Tehdäänkö asiat vähän eri tavoin? Melko yksinkertaisia asioita, joilla on suuri merkitys ja kun noudatat tätä kaavaa pidempään, alat nähdä tuloksia! Potkaistaan kehosi toimimaan heti aamusta, jolla varmistat että se tiristää rasvaa koko päivän ajan!

 

Herätessäsi, pyri ihan ensimmäiseksi ajattelemaan, mitä kaikkea hyvää sinulle mahtaakaan tänään tapahtua! Kun heräät odottavaisin ja hyvillä mielin, usein päivästä myös muodostuu hyvä! Jos mahdollista, ota heti heräämisen jälkeen pieni hetki itsellesi sängyssä ja ota muutama syvä hengitys, sulje silmät ja mieti ainakin kolmea asiaa, joista olet kiitollinen juuri sinä aamuna.  

Kun nouset sängystä, suuntaa ensimmäisenä keittiöön ja juo mahdollisimman pian heräämisen jälkeen tyhjään vatsaan runsas lasillinen vettä. Voit sekoittaa joukkoon puristettua sitruunanmehua, koska sitruuna auttaa tehostamaan veden imeytymistä. Me juomme joka aamu ravintolisät veteen sekoitettuna ja suosittelemme, että myös sinä nautit aamuveden yhteydessä vitamiinit tai ainakin laadukasta omega-3-ravintolisää, koska hyvät rasvat ovat tärkeässä roolissa rasvanpolttoa ajatellen. Kehosi tarvitsee hyviä rasvoja, polttaakseen rasvaa. 

 

 

TÄSSÄ 8 HYVÄÄ SYYTÄ, MIKSI KANNATTAA JUODA SUURI LASILLINEN VETTÄ HETI HERÄÄMISEN JÄLKEEN:

 1. Veden juonti heti heräämisen jälkeen potkaisee aineenvaihduntasi kunnolla käyntiin.
 2. Pitkien yöunien jälkeen keho on normaalia kuivempi ja iso lasillinen vettä auttaa tasaamaan kehosi nestetasapainoa.
 3. Vesi auttaa tehostamaan hapen kulkua veressä, jolloin se kuljetaa happea tehokkaammin soluihin, joka tarkoittaa taas sitä, että kehosi eri prosessit toimivat paremmin. 
 4. Vesi auttaa huuhtomaan elimistöösi kertyneitä kuona-aineita pois.
 5. Vesi auttaa tehostamaan ruoansulatusta ja voi olla apuna muun muassa ummettukseen.
 6. Juomalla aamulla hyvän määrän vettä, tuet aivojesi toimintaa ja sitä, että olosi pysyy virkeämpänä! (Aivokudoksestasi yli 70% on vettä. Liian vähäinen veden juonti voi aiheuttaa päänsärkyä, väsymystä ja vetämätöntä oloa.
 7. Veden juominen pitää huolta kauneudestasi! Jos veden juonti jää vähemmälle, voi se aiheuttaa nesteenpuutoksen vuoksi enemmän ryppyjä ajan kuluessa. Kun juot tarpeeksi vettä, tekee se ihostasi terveen ja kuulaan. Lisäksi veden juonti vaikuttaa myös hiuksien hyvinvointiin, koska iso osa hiustenkin painosta on vettä! 
 8. Vesi auttaa pitämään parempaa huolta vastustuskyvystäsi! Vesi auttaa muun muassa poistamaan myrkkyjä verestäsi, vesi auttaa tehostamaan ravintoaineiden imeytymistä soluihisi… Kun kehosi toimii mahdollisimman hyvin, silloin myös vastustuskykysi on parempi!

 

TEHOKAS KESKIPÄIVÄ

Arkiaktiivisuus on yksi merkityksellisin ja tärkein osa liikkumista, ajatellen hyvinvointia ja sitä ei aina muisteta arvostaa tarpeeksi. Saat arkiliikunnasta aivan yhtä paljon terveyshyotyjä kuin vaikka päivittäisestä juoksulenkistä, joten arvosta sitä ja pyri toteuttamaan arjessasi liikettä pienin teoin. Kun olet passiivinen, solujesi rasvanpolttoentsyymit eivät toimi aktiivisesti ja siten sokeri, jota saat ravinnosta, muuttuu helpommin rasvaksi, joka varastoituu etenkin sisäelinten ympärille. Lisäksi passiivisuus nostaa painoa, diabeteksen riskiä, sekä veren rasva-arvot voivat heiketä.

Kun taas liikut arjessasi, lihassolusi aktivoituvat heti ja rasvanpolttoentsyymit heräävät ja alkavat muuttamaan soluihin kulkeutuvaa sokeria energiaksi, jota voit käyttää kävellessäsi tai liikkuessasi. Et tarvitse kovin rasittavaa liikuntaa tämän vaikutuksen aikaansaamiseksi. Riittää kun pysyt liikkeessä päivän mittaan! 😊 Kulutat arkiliikunnalla rutkasti energiaa ja siten myös pudotat painoasi helpommin ja painonhallinta on taatusti helpompaa säännöllisen aktiivisuuden myötä.

Vältä pitkään paikallaan olemista ja pitkään istumista. Jos työsi vaatii istumista, pyri jaloittelemaan puolen tunnin välein aktivoidaksesi isoja kehon lihaksia. Aktivoitumalla myös herätät elimistösi tuottamaan energiaa rasvan varastoimisen sijaan! Kävele mielummin portaat, kuin että valitset hissin. Tee pieniä taukojumppia kesken työpäivän ja pyri pysymään liikkeessä väliajoin. Kun teet näitä pieniä valintoja päivittäin, kertyy siitä pitkässä juoksussa loistava määrä liikettä, josta kehosi kiittää. Tärkeintä on aktiivisuus!

 

 

AKTIIVINEN JA ENERGINEN ILTAPÄIVÄ

Hyvin usein työpäivän jälkeen olo voi olla väsynyt ja tekisi mieli jäädä sohvalle makoilemaan. Kokeile nyt tehdä toisin ja aktivoidu treenin avulla vielä työpäivän jälkeenkin. Myös sillä, miten olet syönyt päivän mittaan, on merkitystä jaksamiselle, joten nappaa vinkkimme myös tämän tekstin lopussa olevista resepteistä.

Toki koko päivän aterioilla, mutta myös iltapäivän välipalalla on merkitystä treenissä jaksamiseen. Jos ateriat ovat olleet mitä sattuu, vähän milloin sattuu pitkin päivää, on treenaaminenkin tahmeaa, etkä saa siitä välttämättä kaikkia hyötyjä irti. Siksi treeniä edeltävään välipalaan olisi hyvä kiinnittää huomiota ja tottakai koko kokonaisuuteen päivän mittaan. Et välttämättä jaksa treenata pelkän rahkan voimalla, koska tehdessäsi tehokkaan HIIT-treenin, tarvitsee elimistö jaksaakseen myös hiilihydraatteja. Joten pidä huoli, että treeniä edeltävä välipalasi sisältää monipuolisesti niin proteiineja, hiilihydraatteja kuin myös rasvojakin. Poimi tästä julkaisusta resepti, joka sopii loistavasti ennen treeniä antamaan sinulle energiaa! Välipalan voit ajoittaa noin 1,5 h ennen treeniä syötäväksi.

Jotta aineenvaihdunta tehostuisi mahdollisimman hyvin ja pitkälle treenin jälkeen, on erityisen tärkeää syödä treenin jälkeen täysipainoinen ateria. Usein tässä kohtaa tehdään virhe, jos jätetään syömättä tai syödään aivan liian niukasti, kostautuu se illalla mielitekoina ja syöpöttelynä. Tarvittaessa voit napata treenin jälkeen pikaisen palautusaterian, jos et voi nauttia suurempaa ateriaa tunnin sisällä treenistä. Ihanteellista olisi, että voit saada ravintoa puolen tunnin sisällä treenistä. Päivällisen on hyvä sisältää hiilihydraatteja, proteiineja sekä laadukkaita rasvoja.

Ps. Löydät vinkkien jälkeen nopean HIIT-treenin ohjeet, jota suosittelemme kokeilemaan!

 

 

STRESSITASOJA LASKEVA ILTA

Alkuilta on aikaa, jolloin voit laittaa kaiken valmiiksi seuraavaa päivää varten, varmistaen että aamu ei ole kiireistä sekasortoa, vaan kaikki on valmiina herättyäsi. Jos tarvitset eväitä seuraavalle päivälle, valmista ne edellisenä iltana jääkaappiin valmiiksi ja jos aamupala meinaa kiireessä jäädä välistä, voit valmistaa vaikka tuorepuuron jääkaappiin odottamaan.

Pyri rauhoittamaan iltasi ennen nukkumaanmenoa. Hyvä tapa on laittaa kännykkä sivuun, tai vähintään laittaa siihen asetus, jolloin kännykän valo menee ns. “ilta-asetukselle”. Kännykän kirkkaan sininen valo aktivoi aivoja, joka voi haitata yöunen laatua, kun taas “night shift” tuo kännykän ruutuun keltaisemman valon. Ota tavaksi rauhoittua 30-60 minuuttia ennen nukkumaanmenoa, himmentäen valoja ja vaikka vain ollen ja käyden läpi päivän tapahtumia. Pistä maate lattialle, nosta jalat seinää vasten ja vain hengittele.

Jos kärsit uniongelmista, kokeile lisätä iltapalallesi proteiinien ja rasvojen kaveriksi pieni määrä hiilihydraattia esimerkiksi kaurapuuron muodossa. Myös laadukas mineraaleja monipuolisesti sisältävä ravintolisä on meille molemmille ehdoton illalla ennen nukkumaan menoa. Elina on kertonut omista uniongelmistaan ja saamastaan avusta oikeanlaisista ravintolisistä TÄSSÄ tekstissä.

Sängyssä voit lukea kirjaa, samalla kun tuuletat huoneen viileäksi. Viileässä uni tulee paremmin ja on happea mitä hengittää. Huolehdi myös siitä, että sänkysi sekä tyynysi on laadukkaat, koska sängyssä viettämäsi aika on iso osa elämästäsi ja siihen todella kannattaa panostaa. Kun olosuhteet unelle ovat kunnossa, on silläkin jo uneen ja sen laatuun vaikutuksia.

Uni on erityisen tärkeää aikaa palautumisen kannalta ja myöskin tulosten kannalta. Pistä uni itsellesi prioriteettilistalle heti nyt, jos se ei ole siellä aikaisemmin ollut, koska jos et panosta uneesi, on myös tulosten saaminen paljon vaikeampaa. Huomaat positiivisia vaikutuksia olossasi hyvin nopeasti sen myötä, kun alat panostamaan uneen ja sen määrään.

 

KAKSI EXTRAVINKKIÄ RASVANPOLTTOPÄIVÄÄN:

ATERIARYTMI ON KAIKEN A JA O

Säännöllinen ateriarytmi on tärkeässä roolissa rasvanpolton kannalta. Kun nautit päivän mittaan tasaiseen tahtiin maltillisen kokoisia aterioita noin 3-4 tunnin välein, pidät verensokerisi tasaisempana ja jaksat hyvin ateriasta toiseen! Näin vältät myös herkkuhimot ja överisyömiset, koska nälkä ei ehdi missään vaiheessa päivää kasvamaan liian suureksi, jolloin voisit sortua ylisyömiseen tai herkutteluun.

Tuet parhaiten säännöllistä ateriarytmiä valmistamalla kaikki päivän ateriat valmiiksi jo edellisenä päivänä. Näin sinulla on terveellistä ruokaa käden ulottuvilla, etkä tule syöneeksi mitä sattuu. Mikäli ateriavälit meinaavat venyä turhan pitkiksi, aseta kännykän herätyskello soimaan aina noin kolmen tunnin välein ja näin sisäistät hyvän ateriarytmin jo parissa viikossa!

 

USKALLA KÄYTTÄÄ TULISIA MAUSTEITA KOSKA NE TEHOSTAVAT RASVANPOLTTOA!

Mausta ruokasi monipuolisesti ja mitä tulisemmilla mausteilla sen teet, sitä parempi! Nimittäin tulisilla mausteilla voi olla myös muiden terveysvaikutuksiensa lisäksi rasvanpolttoa kiihdyttäviä vaikutuksia! Mausteiden sisältämät antioksidantit voivat myös suojata kehoasi ja sen soluja ikäntymistä vastaan.

Tässä tehokkaimpia mausteita, joita suosittelemme käyttämään monipuolisesti. Lue myös niiden mahdollisista vaikutuksista hyvinvointiisi:

• Kurkuma, joka voi vaikuttaa rasvanpolttoon ehkäisemällä rasvan varastoitumista. Käytä myös currya, joka sisältää kurkumaa.

• Chili nostaa kehon lämpötilaa, joka saa elimistön kuluttamaan entistä enemmän energiaa ja näin saa elimistön polttamaan myös rasvaa mahdollisesti tehokkaammin

• Inkivääri on melko vahva lääkinnällinen kasvi, jolla on terveydelle useita positiivisia vaikutuksia: se muunmuassa puhdistaa kehoa ja poistaa sieltä sinne kertyneitä nesteitä ja turvotuksia. Käytä tuoretta inkivääriä esimerkiksi teen sekaan raastettuna tai palasina ja lisää maustetta ruoanlaiton yhteydessä.

• Mustapippuria kannattaa käyttää ruoanlaitossa, koska myös sillä on kehon lämmöntuotantoa kiihdyttäviä ominaisuuksia. Käytä mieluiten valmiiksi jauhettua mustapippuria.

• Kanelilla on verensokeria tasaavia vaikutuksia ja sisältää runsaasti antioksidantteja. Kanelin suositeltu päiväannos on maksimissaan 6g.

 

 

RASVAA POLTTAVA TREENI:

LYHYT MUTTA SITÄKIN TEHOKKAAMPI HIIT

Tottakai rasvanpolttopäivääsi kuuluu treeni ja valitsimme juuri rasvanpolttoon sopivimman HIIT treenin. Tänään saat hikoilla ja hengästyä tehdessäsi työosioita. Treeni kestää maksimissaan 30 minuuttia, eikä yhtään sen enempää, joten ajanpuute ei ole nyt syynä siihen, etteikö treeniä pystyisi tehdä. Treenin voit toteutaa vaikka omassa olohuoneessasi!

 

MITEN HIIT-TREENI VAIKUTTAA RASVANPOLTTOON?

HIIT-treeni (High Intensity Interval Training) on korkealla intensiteetillä toteutettu harjoitus, joka muodostuu sarjoista kovatehoisia lyhyitä työosuuksia, joita seuraa määrätty palautusaika. Rasvanpolttovaikutukset perustuvat treenin aikaiseen ja varsinkin sen jälkeiseen rasvanpolton kiihtymiseen. HIIT-treeni kuluttaa kokonaisuudessaan enemmän kaloreita lyhyemmässä ajassa, kuin pitkäkestoisempi matalatehoinen rasvanpolttosykkeillä tehty harjoitus, koska HIIT -treenin jälkeen rasvanpoltto käy tehokierroksilla vielä pitkään. Treeni ei vie myöskään paljoa aikaasi, vaan jopa 15 minuuttia voi riittää saamaan mehut pois ja samalla kuntosi kohoaa nopeasti. 

Huomioi kuitenkin, että HIIT-treeni ei sovi intensiteetiltään aloittelijan ensitreeniksi, vaan pohja kannataa luoda peruskestävyysharjoittelulla, sekä matalatehoisimmilla intervalleilla. Lisäksi halutessasi polttaa rasvaa tehokkaasti, on liikunnan parasta olla monipuolista ja varioimalla eri treenimuotoja, annat kehollesi uusia ärsykkeitä. HIIT-treeniä ei myöskään kannata tehdä liikaa, koska ylikuormittumisen vaara piilee näin kovatehoisissa harjoitteissa. 2-3 kertaa viikossa on sopiva määrä, riippuen kuntotasostasi.

HIIT-treenissä liikkeiden väliset lepotauot eivät ole pitkiä.  HIIT-treeniin valitaan muutamia liikkeitä tai esimerkiksi soutu tai juoksu, joita tehdään noin 20-30 sekuntia kerrallaan kovalla teholla, sata lasissa. Liikkeen jälkeen pidetään 10-30 sekunnin hengähdystauko, jonka jälkeen tehdään seuraavaa liikettä taas 20-30 sekuntia. HIIT-treeniin valittuja liikkeitä tehdään muutaman kierroksen ajan, niin kauan, että tavoiteltu treeniaika 10-20 minuuttia tulee täyteen. 

 

PÄIVÄN HIIT-TREENI, OLE HYVÄ:

Valitsimme treeniin mahdollisimman kokonaisvaltaisia liikkeitä FAT BURN + DETOX -VALMENNUKSESTA, jotka kuormittaa koko kroppaa. Nyt ei muuta kuin menoksi!

Lämmittele 5-10 minuuttia, tehden ensin esimerkiksi dynaamiset lämmöt alle ja käy treenin liikkeet läpi. Tee yhtä liikettä 20 sekunnin ajan ja pidä 10 sekunnin tauko ja jatka seuraavaan liikkeeseen. Toista 6 minuutin ajan, jolloin kierroksia tulee yhteensä 4. Pidä 2-3 minuutin tauko ja aloita alusta, toteuttaen 6 minuutin setin! 

Jäähdyttele treenin päätteeksi 5 minuuttia vaikka kevyesti hölkötellen. Ja anna rasvan palaa vielä pitkään treenin päätyttyä! 🙂 

 

 1. X-Hyppy sumokyykyllä
 2. Burpee
 3. Vuorikiipeilijä 

 

Lähde liikkeelle lantion levyisestä asennosta. Tee x-hyppy, ja laskeudukin reisiesi avulla alas kun hyppäät jalat auki. Tarkista, että polvesi osoittavat ulospäin ja selkä pysyisi mahdollisimman suorassa. Tee kolme x hyppyä, jonka perään toteutat yhden burpeen joko kevennettynä tai isompana.

 

Asetu etunojapunnerrus asentoon niin, että kämmenet ovat olkapäiden alla ja asento on lankkumainen sekä suora. Jännitä vatsalihaksesi ja lähde rutistamaan polvea koukkuun kohti rintaa. Palauta ja tee toisella jalalla. Jos liike menee helposti, kokeile lisätä vauhtia ja tee jalkojen vaihto pienellä hypyllä. Muista pitää keskivartalo aktiivisena ja lankkumaisena.

Seiso suorana hartioiden levyisessä asennossa ja laskeudu kyykyn kautta alas niin, että kämmenesi koskettavat lattiaan vartalosi etupuolella. Ponnista jaloilla taaksepäin niin, että kädet pysyvät kiinni lattiassa ja päädyt punnerrusasentoon ja pudota sieltä rintakehä lattiaan käsiä koukistamalla. Punnerra itsesi ylös lattialta ja ponnista jaloillasi mahdollisimman nopeasti takaisin kyykkyasentoon. Hyppää kyykystä ylös räjähtävästi ja ponnista ylös, tuoden samalla kädet yhteen pään yläpuolella.

Ps. Lisää viikottain vaihtuvia treenejä on luvassa 12.2.2018 alkavassa 4 viikon Fat Burn + Detox -valmennuksessa. Jos haluat mukaan, ehdit vielä! Ole nopea, koska vain 50 esimmäiseksi ilmoittautunutta mahtuu mukaan ja paikat ovat haluttuja! 

 

RASVANPOLTTAJAN RUOKAVALIO:

Alla olevasta ruokavaliosta löydät reseptivinkkejä rasvanpolttopäivääsi. Nappaa ruokavaliosta mielellään kaikki reseptit tai kokeile ainakin paria niistä. Näiden aterioiden avulla huomaat, ettei terveellisesti syödäksesi tai rasvaa polttaaksesi tarvitse syödä tylsiä tai yksitoikkoisia aterioita, vaan voit tehdä itsellesi herkullisia kokonaisuuksia, jotka täyttävät vatsasi ja pitävät nälän poissa!

Ps. Fat Burn + Detox -valmennuksessa saat jokaisena valmennusviikkona uudet ruokavalio-ohjeet. 

Kokeile reseptejä ja kerro ihmeessä mielipteesi!

 

AAMUPALARESEPTI: MUSTIKKALETUT (1 annos)

Ainekset:

 • 20g kaurahiutaleita
 • 50g raejuustoa
 • 2 kananmunanvalkuaista
 • 3 rkl mustikoita
 • 1 tl öljyä
 • 1 tl hunajaa / 1tl agavesiirappia
 • 2 rkl kreikkalaista jogurttia / 2 rkl maitorahkaa

Ohje: Sekoita kaurahiutaleet, raejuusto ja valkuaiset keskenään tehosekoittimessa. Lisää sen jälkeen joukkoon mustikat (älä sekoita enää). Kuumenna paistinpannu sopivalle lämmölle. Käytä paistamiseen oliiviöljyä (1tl eli 5g) ja paista seoksesta joko yksi iso mustikkalettu tai halutessa muutama pienempi lettu.

Kun letut ovat valmiita, sekoita hunaja / agavesiirappi ja kreikkalainen jogurtti / rahka keskenään ja lisää letun päälle.

 

 

LOUNASRESEPTI: SALAATTITORTILLAT (1 annos)

Ainekset: 

 • 100g maustamatonta broileria (120g raakapaino) / 100g kalkkunan fileetä (120g raakapaino) / 100g 10% naudan parempi jauhelihaa (120g raakapaino) / 120g tofua / 150g 2% raejuustoa
 • 2 kiinankaalin lehteä / cosmopolitan salaatinlehteä (tai jonkin muun suurilehtisen salaatin lehtiä)
 • 1 paprika (punainen, keltainen, vihreä)
 • 1 tomaattia / 1/3 pkt kirsikkatomaatteja
 • ¼ kurkku
 • ½ sipuli / punasipuli
 • 1 rkl tulista, sokeritonta salsakastiketta
 • haluamiasi mausteita
 • 10g oliiviöljyä annoksen päälle / 15g pähkinöitä

Ohje: Kypsennä proteiininlähde kypsäksi ja mausta haluamillasi mausteilla. Pilko sen jälkeen kasvikset pieniksi paloiksi. Pese suuret salaatinlehdet ja käytä niitä ”tortillapohjina”. Lisää lehden päälle proteiinilähde ja runsaasti pilkottuja kasviksia. Lisää lopuksi vielä lusikallinen tulista salsakastiketta ja ripottele päälle öljyä / pähkinöitä. Mikäli nälkä kurnii vatsaa, nauti aterian kanssa salaattia.

 

terveellinen ruokavalio

 

VÄLIPALARESEPTI: LUSIKOITAVA SMOOTHIE (1 annos)

Ainekset:

 • 1 dl marjoja
 • 1 omena (jokin muu hedelmä tai ½ banaani)
 • 100g Alpro go on maustamaton soijarahkaa / 3 valkuaista / 15g heraproteiinia
 • 1 dl kaura- tai mantelimaitoa
 • 10g pähkinöitä / 5g oliiviöljyä
 • Lisää tarvittaessa vettä

Ohje: Sekoita kaikki ainekset keskenään tehosekoittimessa. Lisää halutessa jääpaloja.

 

 

PÄIVÄLLISRESEPTI: HERKULLINEN WOK-ATERIA (1 annos)

Ainekset:

 • 100g maustamatonta broileria tai 100g kalkkunaa (raakapaino 120g) / 4 kananmunan valkuaista / 120g tofua / 200g 2% raejuustoa
 • 150g keitettyä bataattia (tai korvaa halutessa  tummalla riisillä –> 35g raakapaino)
 • 200g wokvihanneksia
 • ½ sipuli
 • 5g oliiviöljyä paistamiseen

Ohje: Kuori ja kuutioi bataatti. Keitä kattilassa noin 10-15 minuuttia. Paista sinä aikana valitsemasi proteiininlähde kypsäksi ja mausta haluamillasi mausteilla. Pilko sen jälkeen sipuli ja paista sipuli yhdessä wokvihannesten kanssa pannulla oliiviöljytilkassa. Kun wokvihannekset ovat valmiita, kaada proteiininlähde sekaan. Kaada kattilasta keitinvesi pois ja lisää bataatit paistinpannulle muiden ainesten joukkoon.

 

 

ILTAPALARESEPTI: TOMAATTI-PINAATTIMUNAKAS (1 annos)

Ainekset: 

 • 1 kokonainen kananmuna
 • 2 kananmunan valkuaista
 • 1 tomaatti / ½ paprika
 • pieni kourallinen pinaattia / rucolaa
 • ripaus ruususuolaa ja pippuria
 • paistamiseen 1 tl neitsytoliiviöljyä / kookosöljyä

Ohje: Laita paistinpannu hellalle kuumenemaan ja lisää siihen 1tl oliiviöljyä. Pilko tomaatti pieniksi paloiksi. Sekoita munat keskenään, mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita sen jälkeen joukkoon tomaatti ja pinaatti. Paista pannulla molemmilla puolilta muutaman minuutin ajan.

Ps. Jos olet kovin nälkäinen, nauti munakkaan kanssa salaattia.

 

Mikäli haluat jatkaa tehokasta rasvanpolttoa, lähde mukaan 12.2.18 alkavaan Fat Burn + Detox -valmennusryhmäämme! 🙂 Siellä me kaksi sparraamme sinua ja muita ryhmäläisiä polttamaan rasvaa ja muuttamaan elämäntapojasi pysyvästi terveellisiksi! <3