Ylitä itsesi pienesti tai suuresti!

RSS
Seuraa sähköpostitse
Facebook
Twitter
Instagram

Koska olet tehnyt viimeksi jotain, joka tuntui sinusta epämukavalta? Koska olet viimeksi kokeillut jotain uutta tai jotain sellaista josta olet ajatellut ensin, että ei ikinä, mutta kokeilit sitä silti? Mitä jos tänään repäisisit ja tekisit jotain tämänkaltaista? Mitä jos tänään hyppäisit hetkellisesti mukavuusalueen ulkopuolelle ja kokeilisit mitä tapahtuu, kun teet jotain sellaista, joka ei olekaan sinulle niin tuttua ja turvallista?

Nyt varmaan mietit, että miksi ihmeessä tekisit niin ja tämä ihan sen vuoksi, että voisit todeta itsellesi ettei koko juttu välttämättä ollutkaan niin paha mitä olit alun perin itsellesi uskotellut ja itse asiassa se voikin olla jotain sellaista, joka olikin todella kivaa, jopa koukuttavaa ja jota haluat tehdä nopeasti uudelleen! Se voi olla jotain, josta innostut kovasti ja pysyvästi sen jälkeen kun ensin vain olet antanut koko jutulle tilaisuuden ja kokeillut sitä.

Kirjoitan tästä aiheesta sen vuoksi, että puolisoni on jo kauan käynyt kylmässä suihkussa (siis todella kylmässä hyrrr..) ja kokee sen todella mukavana ja tehokkaana tapana aloittaa päivä. Olen kuullut monen muunkin tekevän samoin, mutta itse olen ollut aina, että EI EI! Minä en mene kylmään suihkuun, koska suoraan sanotusti inhoan kylmää vettä. Siitä tuleen kamala olo, enkä missään nimessä halua koskea pitkällä tikullakaan kylmään veteen. Noh, miten sitten kävikään…

Eilen suihkussa mietin, että voiko se nyt oikeasti olla niin kamalaa kuin olen itselleni uskotellut ja oli viimein aika ottaa asiasta selvää. Mitä hävittävää minulla muka olisi? Ei juuri mitään. Väänsin nuppia hiljalleen  kylmemmälle ja kylmemmälle ja mitenkäs kävi. Se ei ollut lainkaan niin kamalaa, mitä olin kuvitellut. Oikeastaan se oli aika ihanaa! Suihkun jälkeen oli ihan valmis tekemään saman uudelleen ja olin niin fiiliksissä kokemuksesta. Tästä tuli siis melko varmasti itselleni pysyvä tapa, koska olo oli jälkeenpäin hyvä tai oikeastaan loistava (juuri niin kuin puolisoni oli minulle monta kertaa sanonut…). Samalla tuli taas sellainen tunne, että pystyn mihin vaan, bring it!

Tämä sama pätee myös moneen muuhun asiaan kuin pelkästään kylmään suihkuun. Moni meistä usein nimittäin pelkää ja teilaa jo ennalta monia asioita, koska ne tuottaa meissä epämukavia tunteita ja tämän vuoksi me saatetaan missata monia upeita kokemuksia. Elämää muuttavia juttuja. Tämän vuoksi suosittelenkin juuri sinua kokeilemaan edes kerran jotain sellaista, joka tuottaa sinulle ehkä hieman epämukavaa tunnetta, mutta jonka teet silti ja sen jälkeen teet vasta päätöksen, oliko se nyt niin kamalaa kuin olit olettanut. Todennäköisesti ei, mutta jos oli, voit ainakin sanoa kokeilleesi.

Mikä siis voisi olla tänään, huomenna tai tällä viikolla sellaista, jota voisit kokeilla? Mikä tuottaa sinulle ajatellessa epämukavaa tunnetta, mutta jota syvällä sisimmässäsi haluaisit kokeilla silti? Miten voisit tällä viikolla hypätä tuon mukavuusrajan yli ja kasvattaa itseäsi?

Elämä ei voi muuttua, jos emme muutu ja mikäs sen parempi keino muuttua ja kasvaa kuin tehdä ja kokeilla uusia asioita, oli ne sitten pieniä tai suuria! Ylitä siis itsesi ja katso mitä tapahtuu! 🙂 Mulle inhokista tuli suosikki (okei, ei nyt välttämättä suosikki, mutta ehdottomasti se ei ole enää inhokki) 😉

Ps. Kerro minulle ja kaikille muille New Beginningin seuraajille, mikä on se sinun juttusi, jonka aiot tehdä ja jaa se meidän Facebook-sivuilla vaikka tämän postauksen alle! <3

By |2018-05-16T09:24:23+00:00toukokuu 16th, 2018|motivaatio|0 Kommenttia

Jätä kommentti