BRING IT ON! Ota vastaan, mitä tulee!

RSS
Seuraa sähköpostitse
Facebook
Twitter
Instagram

Lähdin aamulla aikaisin vaunulenkille perheen pienimmän kanssa. Kaikki muut jäivät vielä kotiin nukkumaan ja hipsimme hiljaa ovesta ulos. En katsonut ennen lenkkiä millainen sää ulkona on, vaan pelkästään mittarista lukeman, joka näytti plus yhtä astetta.

Heti pihalle päästessä huomasin, että yön aikana oli satanut lisää lunta, eikä teitä ollut ehditty vielä aurata. Koko lenkki olikin normaalia raskaampi ja sain lykkiä vaunuja märässä lumessa. Välillä tuli kohtia, joissa puut olivat pudottaneet lumensa kävelytielle ja vaunujen työntäminen oli vieläkin raskaampaa.

Siinä vaunuja raskaassa lumessa lykkiessä mietin, että hei, tämä lenkki tuo yhtäläisesti haasteita vastaan samoin kuin elämä yleensä tuo tai jos mietitään vaikka painonpudotusta. Aluksi kaikki rullaa hienosti ja motivaatiota piisaa, ruokavaliota on helppo noudattaa ja treenit sujuvat. Siinä kohtaa tuntuu, ettei mikään voi olla sun ja tavoitteesi esteenä.

Valitettavasti elämä ei ole pelkkää auringonpaistetta, vaan välillä sade piiskaa vasten kasvoja ja on rämmittävä märässä lumessa

Mutta, mitä sitten käykään… Elämä astuu peliin. Koet vastoinkäymisiä, epäonnistumisia tai motivaatio lopahtaa. Tavoite, jonka saavuttaminen tuntui aluksi niin selkeältä, alkaakin tuntua yhtäkkiä kaukaiselta ja saavuttamattomalta. Alat miettiä, onko tässä mitään järkeä? Mitä jos vain luovuttaisin ja antaisin olla? Mitä jos palaisin takaisin vanhaan ja tyytyisin siihen? Mitä jos jatkaisin uudelleen sitten ensiviikolla tai ensikuussa…

Päätöksentekovaiheessa teet valinnan, joka vaikuttaa suhun suuresti. Toinen valinta on joko jatkaa ja toinen on luovuttaa. Valitettavasti painonpudotusprojektiin ryhtyneistä 95% lopettaa ja luovuttaa ja palaa takaisin vanhojen tapojen pariin. Just niiden tapojen, joista hetki sitten haluttiin kovasti luopua. Niistä ei ehkä tykätä, mutta niiden noudattaminen tuntuu sillä hetkellä mukavalta ja lohduttavalta ja ne tuo just siihen hetkeen hyvän ja mukavan olon.  

 

Mutta mitä luovuttamisen jälkeen tapahtuu?

Luovuttamisen jälkeen aluksi olo voi toki tuntua mukavalta, kun ei tarvitse enää ponnistella tavoitteen eteen vaan saa ottaa mukavasti ja syödä mitä haluaa. Saa makoilla sohvalla ja tehdä mitä lystää… Menee muutama päivä, viikko tai kuukausi ja aletaan miettiä painonpudotusta uudelleen. Jossitellaan, mitä jos olisinkin silloin viimeksi jatkanut, voi kuinka pitkällä nyt olisinkaan. Voi pahus, kun luovutin… Tässä kohtaa torutaan itseä ja luovuttamista. Tässä kohtaa se hetkelliseen hyvän olon tunteeseen turvautuminen kostautuu.

 

Mutta mitä kävi niille 5 prosentille?

Sitten se 5%, jotka jatkoivat matkaansa haasteista välittämättä, tarpoivat läpi sen raskaimman kohdan ja huomasivat, että eteen tulee tie, joka on aurattu ja hyväkuntoinen ja kaikki rullaa taas hyvin. Märkä lumi on hetkellisesti poissa ja matkaa on mukavampi kulkea eteenpäin. Pahimman yli selvittiin ja nyt on menossa vaihe, joka tuntuu helpommalta. Tavoite tuntuu taas saavutettavalta ja tuloksiakin syntyy! Vaikeuksista selviytymisestä saatiin vahvuutta, joka on avuksi jatkossa. On paljon helpompi selvitä seuraavista haasteista, kun on selvinnyt ensimmäisestä. YES! I made it!

Nyt jos olet alkuvuonna asettanut itsellesi tavoitteen, varmista, että tällä kertaa tosissaan saavutat sen! Ota vastaan kaikki haasteet, jotka sun eteen tulee ja päätä selvitä niistä. Kuulu siihen 5% joukkoon, jotka onnistuvat!

Kun susta seuraavan kerran tuntuu, että elämä asettaa haasteita sun ja tavoitteesi väliin, jatka silti tavoitteesi jahtaamista. Elämä ei voi loputtomasti heittää kapuloita rattaisiisi, vaan se on hetkellistä. Sateen jälkeen aurinko astuu taas esiin. Haastavien hetkien jälkeen tulee vaihe, kun kaikki taas rullaa ja kun jatkat eteenpäin ja tarvot suossa, märässä lumessa tai missä tahansa, vahvistut todella paljon. Muutut ja tulet vahvemmaksi. Koet onnistumisia, kasvatat itsekuriasi ja selviät lopulta maaliin. Pääset siihen pisteeseen, josta olet aina haaveillut.

Kasvaminen ja oppiminen tapahtuvat vaikeina hetkinä

 

Tämän kirjoituksen pointti?

Tällä kirjoituksella haluan viestiä, että älä luovuta heti ensimmäiseen haasteen vastaan tullessa tai silloinkaan jos niitä tuntuu tulevan useampi peräkkäin. Tarvo eteenpäin ja päätä onnistua. Jos mielessäsi pyörii syitä, miksi luovuttaa, keksi silloin 10 vastasyytä, miksi et luovuta!

 

BRING IT ON!

Itse päätin tänään heti lenkin alkumetreillä, että BRING IT ON! Otan vastaan, mitä lenkki tuo. Tarvon päättäväisesti eteenpäin ja otan lenkin haasteena. Tulkoot vaikka minkälaiset olosuhteet, menen niistä läpi! Saan tehokkaamman treenin ja olen jäljestä päin tyytyväinen suoritukseeni. Näin en olisi varmasti ajatellut runsas kymmenen vuotta sitten, vaan olisin kääntynyt pihalta takaisin kotiin. Vuosien myötä olen kuitenkin tarponut niin paljon märässä lumessa, että pääkoppa on vahvistunut ja niin voi tapahtua myös sulle, jos vain jatkat matkaa. <3

 

Muista!

Elämä on täynnä valintoja ja sä päätät joka päivä omilla teoillasi onnistutko vai et. Älä aina turvaudu siihen mukavimpaan ratkaisuun, joka pitää sua paikoillaan, vaan haasta itseäsi ja katso, kuinka pitkälle voit päästä.

Ps. Nyt voit haastaa itsesi tekemään Elinan jakaman Burpee-haasteen, josta voit voittaa itsellesi palkinnon. Haaste löytyy meidän Facebook-sivuilta. 

 

Pss. Vielä voit ilmoittautua mukaan maanantaina starttaavaan Fat Burn + Detox -valmennusryhmään. 

merita new beginning

By |2018-01-06T12:43:01+00:00tammikuu 6th, 2018|Hyvä olo, motivaatio|0 Kommenttia

Jätä kommentti