Viikonloppuna tuli otettua rennosti ja syötyä jonkin verran herkkujakin, joka tuntui kyllä olotilassa sunnuntai-iltana. Vatsaa turvotti, päässä oli vähän kummallinen ja sumea olo ja näiden lisäksi väsytti todella paljon. Päätinkin pitää heti kotiin takaisin palatessa puhdistavan päivän, jolloin tehostan aineenvaihduntaani kunnolla ruokavalion avulla, joka auttaa poistamaan kuona-aineita ja turvotusta.

Nyt ajattelinkin jakaa ohjeita ja vinkkejä, miten just sinäkin voit tehostaa elimistösi puhdistumista ja vähentää sitä kiusallista turvotusta, joka saattaa tehdä olotilasta tukalan ja joka saa pukeutumaan löysiin, venyviin vaatteisiin. Itse pidin pelkästään yhden puhdistavan päivän, mutta voit halutessasi pitää yhden päivän sijaan, vaikka kaksi tai kolme. Näin saat varmasti hyviä tuloksia aikaan! Huom! Alla olevat ohjeet sopivat perusterveelle henkilölle. 

Puhdistavien aterioiden lisäksi on hyvä muistaa juoda runsaasti vettä päivän aikana, 2-3 litraa on hyvä määrä. Veden joukkoon voi viipaloida ja puristaa tuoretta sitruunan ja/tai limen mehua tai laittaa joukkoon vaikka tuoreita marjoja tai yrttejä. Runsas veden juominen auttaa tehostamaan veden imeytymistä ja solujen aineenvaihduntaa, jonka avulla saadaan kuona-aineet tehokkaammin liikkeelle ja poistumaan elimistöstä.

Fat Burn + Detox -verkkovalmennus starttaa 8.1.2018! Ennakkoilmoittaudu mukaan nyt! Valmennuksessa yhdistyy tehokas puhdistuskuuri, sekä rasvanpoltto!

 

Tällainen yksi tai useampi puhdistava päivä auttaa tosiaan poistamaan niitä kuona-aineita elimistöstä, jonka avulla pystytään keventämään varsinkin maksan taakkaa. Maksan läpi kulkee joka päivä todella paljon kuona-aineita ja varsinkin jos elämäntavat ovat huonot, maksa voi ylikuormittua, jolloin kuona-aineet ja myrkyt kertyvät elimistöön.

Vinkki! Tue maksan toimintaa syömällä greippiä säännöllisesti! Greippi sisältää runsaasti C-vitamiinia ja antioksidantteja, joiden avulla maksa pystyy hankkiutumaan tehokkaammin eroon karsinogeenisistä aineksista, jotka ovat haitallisia elimistölle. Greipin lisäksi maksalle ovat hyväksi myös vihreät kasvikset, sitruuna, lime, omena, punajuuri, porkkana, valkosipuli, vihreä tee ja avokado.

 

Aamu kannattaa aloittaa suurella lasillisella vettä, johon olet sekoittanut puolikkaan sitruunan mehut. Tämä auttaa tasapainottamaan elimistön nestetasapainoa ja veden imeytyminen tehostuu sitruunan avulla. Vesi kannattaa juoda tyhjään vatsaan. Kahvin juontia kannattaa välttää puhdistavien päivien aikana ja sen sijaan voi juoda päivien aikana 2-3 kupillista laadukasta vihreää teetä tai sitten kuumaa vettä, jonka joukkoon on viipaloitu pari palaa tuoretta inkivääriä ja sitruunamehua.

 

Puhdistavan päivän ruokavalio 

Aamupalaksi voi syödä alla olevan vihersmoothien, joka sisältää elimistön toimintoja tehostavia ruoka-aineksia. Alla olevasta ohjeesta tulee yksi annos.

 • ½ avokado
 • ½ sitruunan mehut
 • 2-3 lehteä lehtikaalia
 • 1 omenan
 • 1 rkl raastettua inkivääriä
 • 2 lehtisellerin vartta
 • runsaasti vettä

 

Lounaaksi voi valmistaa itsellesi mustikkasmoothien. Puhdistavana päivänä aterioiden kokonaisenergiamäärä voi olla jonkin verran alhaisempi kuin normaalisti nautittuna, eikä aterioiden tarvitse olla suuria.

Mustikkasmoothie:

 • 2dl mustikoita
 • pieni kourallinen cashewpähkinöitä
 • 1 rkl chia-siemeniä
 • kourallinen tuoretta pinaattia
 • 2 sellerin vartta
 • 1 rkl pellavansiemenöljyä
 • vettä

 

Välipalaksi voi nauttia kourallisen manteleita ja puolikkaan greipin. Itse en ole mikään suuri greipin ystävä ja sen syöminen saa aina nyrpistämään nenää, mutta sen hyödyt ovat kuitenkin positiiviset elimistölle ja se auttaa tehostamaan puhdistusta, joten miksikäs sitä ei muutaman sekunnin ajan kärsi syödä, pitää pitää vain hyödyt mielessä ja keskittyä niihin. 😊 Mantelit ovat hyväksi terveydelle ja ne sisältävät runsaasti E-vitamiinia, kuituja, hyviä rasvoja ja muun muassa magnesiumia, kalsiumia ja rautaa.

 

Päivälliseksi voi nauttia runsaasti salaattia uunissa valmistetun lohen kera. Lohi sisältää runsaasti hyviä rasvoja ja proteiinia. Lohta voi syödä kerralla noin 100-120 grammaa. Salaatin voi valmistaa tuoreesta pinaatista, rucolasta, kurkusta, paprikasta ja tomaatista. Salaatin päälle voi puristaa tuoretta sitruunanmehua ja ripotella joukkoon noin ruokalusikallisen auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä.  

 

Iltapalaksi voi nauttia aamupalan kaltaisen puhdistavan vihersmoothien ja tämän lisäksi voi nauttia lisäksi kupin kuumaa puhdistavaa juomaa, jonka voi valmistaa seuraavista aineksista:

 • 2dl kuumaa vettä
 • 1tl tuoretta raastettua inkivääriä
 • ½tl luomuhunajaa
 • ½ limen mehut

 

Lue lisätietoa Fat Burn + Detox -verkkovalmennuksesta

 

Jos et halua syödä jokaista yllä olevaa ateriaa, voit ihan hyvin ottaa siitä vain yhden tai kaksi reseptiä ja ujuttaa ne päivääsi! 

Mikäli testailet puhdistavaa päivää, kerrothan toki meillekin, miten se vaikutti olotilaasi!

Energiaa päivääsi. 🙂

merita new beginning