Miten olisi yksi unelmalauantai?

RSS
Seuraa sähköpostitse
Facebook
Twitter
Instagram

Mitä jos eläisit yhden unelmalauantain tai vaikka sunnuntain ja tekisit asioita, joista nautit ja jotka tuottavat sinulle hyvää oloa? Mitä jos panostaisit itseesi ja hemmottelisit itseäsi kasvo- tai jalkahoidolla? Mitä jos karsisitkin kaikki turhat menot pois, laittaisit puhelimen äänettömälle, ottaisit lasin viiniä ja lukisit hyvää kirjaa? Miltä nämä kuulostavat?

Jos sinusta tuntuu nyt siltä, että KYLLÄ, olet ehdottomasti pienen ”miniloman” tarpeessa ja sinulla on vaikka heti huomenna mahdollisuus panostaa itseesi ja omaan hyvinvointiisi, voit napata alla olevista vinkeistä yhden tai jopa useamman ja nauttia niiden avulla enemmän vapaapäivästäsi ja varsinkin viikonlopustasi, joka saattaa normaalisti mennä usein lähes juoksemalla ohi. Osa vinkeistä vaatii vain vähän aikaa ja osa taas vie hieman isomman siivun päivästäsi, mutta jos päätät toteuttaa ne, ei niiden tekeminen varmastikaan harmita jälkikäteen, päinvastoin.

Unelmalauantain järjestäminen, itsensä hemmotteleminen ja kunnolla juuri sillä hetkellä käsillä olevasta hetkestä nauttiminen auttavat alentamaan stressitasoja ja rentoutumaan, jonka ansiosta jaksat paremmin arjessasi. 

Arkipäivien ja varsinkin viikonloppujen ei tarvitse olla jatkuvasti toinen toisensa perään toistoa vaan voit ihan oikeasti painaa välillä paussia ja keskittyä itseesi, nauttia hetkestä ja ladata pienten hemmottelevien hetkien avulla akkujasi. Voit myös ihan hyvin ottaa unelmalauantaihin puolison tai hyvän ystävän mukaan ja voitte tehdä asioita yhdessä. 

Nappaa alta vinkit ja vietä unelmapäivä! Vaihtoehtoisesti voit myös vinkkien sijaan miettiä itseksesi, mitkä voisivat olla juuri ne sinulle sopivat teot, jotka auttaisivat tekemään päivästäsi unelmapäivän? Mitä haluaisit tehdä? Minne mennä? Kenen kanssa? Yksin tai puolison/ystävän kanssa? Miten voisit saada olosi mahdollisimman rennoksi?

unelmalauantai

Panosta aamupalaasi ja nauti se kaikessa rauhassa!

Valmista itsellesi oikein kunnon aamupala ja nauti se kaikessa rauhassa. Siemaile kahvia ja keskity maistelemaan jokaista suupalaa täysillä, jopa hieman liioitellen. 

Psst. Mikäli olet tottunut syömään aamupalasi kiireessä ja lähes hotkien, voi aamupalan nauttiminen kaikessa rauhassa tuntua aluksi haastavalta, mutta ole kärsivällinen, hätäisyys menee usein melko nopeasti ohi, kunhan vain pyrit laittamaan kiireen sivuun ja keskityt kunnolla hetkeen. 

 

Hemmottele itseäsi kasvo- tai jalkahoidolla!

Mikäs sen ihanampaa, kuin levittää kasvonaamio kasvoille ja upottaa jalat lämpimään suolaveteen ja nauttia samalla vaikka lasi viiniä tai lukea hyvää kirjaa, ai että! Tämä jos mikä rentouttaa oloa ja auttaa unohtamaan kiireet.

Psst. Kasvo- tai jalkahoidon voi myös ulkoistaa vaikka puolisolle tai muulle ulkopuoliselle, jonka ansioista voit ottaa vieläkin rennommin. Päähieronta on myös todella rentouttavaa ja aivan ihanan tuntuista!

 

Heitä pitkäksesi sohvalle!

Mikäli olet samanlainen ihminen kuin minä ja hääräilet kotona kaikenlaista tai olet jatkuvasti menossa, silloin yksi aivan luksukselta tuntuva asia on sohvalla pitkäkseen heittäytyminen ja rennosti ottaminen. Vielä hienompaa on, jos ehtii kevvysti käymään untenmailla!

Pieni välipaussi ei tee pahaa, vaan päinvastoin, sen avulla jaksaa huomattavasti paljon paremmin. 

 

Käy kiireettömällä kävelyllä

Kiireettömällkävelyllä käyminen voi olla todella rentouttava kokemus varsinkin jos suuntaa luontoon ja jättää vielä korvanapit kotiin. Luonnossa vallitsee ihana rauha ja siellä myös mieli lepää kunnolla. Parasta on jos voi vielä hetkeksi jäädä vaikka metsässä lenkkipolulla paikoilleen seisomaan, vetää muutaman kerran keuhkot kunnolla täyteen raitista ilmaa ja kuuntelee luonnon omia ääniä. Tämä, jos mikä on rentouttavaa ja hyvää oloa tuottavaa. Kannattaa kokeilla!

 

Kuuntele rauhallista musiikkia

Joskus pelkästään rauhallisen musiikin kuunteleminen saa olon tuntumaan rennommalta, jonka ansiosta saa stressitasot laskemaan. Youtubesta löytyy valtavasti vaihtoehtoja ja hakuun voi kirjoittaa esimerkiksi: relaxing music tai vaikka meditation music, jolloin eteen tulee valtava lista vaihtoehtoja.

Psst. Mikäli ei päivästä löydy aikaan musiikin kuuntelulle, rauhallista musiikkia voi laittaa korvanapeista soimaan samaan aikaan kun tekee kotiaskareita tai työskentelee tietokoneella.

 

Unelmoi ja haaveile!

Kiireessä sitä usein unohtaa, mitä kaikkea omalta elämältä haluaa ja millaista se unelmaelämä olisikaan. Tämän vuoksi onkin hyvä pyhittää välillä hetki aikaa unelmoimiselle ja haaveilulle ja mikäs sen parempi aika voisi haaveilulle ollakaan kuin unelmalauantai! Laita hetkeksi sohvalle tai sänkyyn pitkäksesi ja anna mielen lentää ja haaveilla. Mieti, millaista haluaisit elämäsi olevan nyt tai vaikka vuoden kuluttua? Entäs viiden vuoden kuluttua? Mitkä asiat ovat nyt kohdillaan ja mitkä kaipaisivat hiomista tai muutosta? Missä haluaisit asua? Millainen on unelmakotisi? Millainen olisi unelmapäiväsi?

 

Miltä unelmalauantain viettäminen kuulostaa? Voisitko kokeilla? 

Mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua!

 

merita new beginning

By |2017-11-10T23:11:04+00:00marraskuu 10th, 2017|Hyvä olo, Lifestyle|0 Kommenttia

Jätä kommentti